Å spise på café eller restaurant med et barn med melkeallergi kan kreve litt planlegging, spesielt hvis dere er ute på reise. Det kan være greit å ha med seg barnets egen morsmelkerstatning samt noen melkefrie alternativer som snacks. Dersom man skal spise på restaurant, kan det være lurt å kontakte restauranten på forhånd.

Restauranter med allergivennlig mat

Sjekk gjerne menyen på restaurantens hjemmeside eller om de har informasjon om allergi. Er man usikker, kan man også ringe på forhånd. Mange restauranter kan tilpasse egne retter etter barnets behov. Det er alltid lurt å være litt forberedt slik at restaurantbesøket blir en hyggelig opplevelse. Andre familier med barn med melkeallergi kan også ha gode råd og tips i forhold til det å spise ute.

Informasjonsskriv med informasjon om melkeallergi

Ta gjerne med et lite kort til restauranten som beskriver betydningen av at maten til barnet ikke inneholder eller kommer i kontakt med kumelkproteiner. Det er viktig at maten tilberedes med godt rengjorte kjøkkenredskaper. Inkluder gjerne en liste over matvarer og ingredienser som det ikke er opplagt at inneholder kumelkproteiner, men som kan være et problem.

Vær oppmerksom på skjulte kilder til kumelkproteiner

Ved bestilling av mat bør du på forhånd forhøre deg om ingrediensene som inngår i matretten. Mange matretter er gjerne tilberedt med smør og/eller fløte. Det er viktig å utelukke at kumelkproteiner inngår i måltidet.