Det kan hende at barnet drikker mindre morsmelkerstatning og/eller morsmelk når det introduseres for fast føde. Dette kan medføre at barn med melkeallergi, som ikke kan få meieriprodukter, ikke får i seg anbefalt mengde næringsstoffer. Barn med melkeallergi bør derfor fortsatt få morsmelk eller en morsmelkerstatning så lenge lege eller ernæringsfysiolog anbefaler dette. Norske helsemyndigheter anbefaler at barn med melkeallergi bruker en morsmelkerstatning som Nutramigen i hvert fall frem til 3 års alder. Dette vil sikre at barnet ditt får i seg alle næringsstoffene det trenger.

Nutramigen utgjør en viktig næringskilde mens barnet vokser

Nutramigen 1 er en fullverdig spesialnæring som kan brukes som barnets eneste næringskilde fram til 6 måneders alder. Det kan hende legen anbefaler å bytte til Nutramigen 2, som er tilpasset barn fra 6 måneders alder når den blir brukt sammen med et variert kosthold.

Nutramigen PURAMINO er en fullverdig ernæring som kan brukes som eneste næringskilde for barn opp til 6 måneders alder, og deretter som tillegg til fast føde frem til barnet er 3 år.  Barn som får Nutramigen PURAMINO trenger ikke bytte spesialnæring etter hvert som de blir eldre, og de fleste fortsetter med dette så lenge de har melkeallergi.

Bruk av Nutramigen i melkefrie smaksporsjoner

Det er naturlig at inntaket av morsmelkerstatning reduseres noe når barnet introduseres for fast føde. Det er imidlertid viktig at barnet fortsetter med Nutramigen i anbefalte mengder så lenge det har melkeallergi, fordi Nutramigen sikrer at barnet får i seg alle næringsstoffene det trenger.

Dersom du beriker maten med Nutramigen-pulver, er det lurt å tilsette pulveret når maten er ferdig laget. Dette gjør at mesteparten av næringsstoffene bevares.

Ønsker du oppskrifter om hvordan du kan bruke Nutramigen istedenfor kumelk, samt gode råd om tilvenning, kan du laste ned brosjyren En foreldreguide om kumelkproteinallergi: Fra diagnose til smaksporsjoner. Du kan også finne gode forslag til frokost, lunsj, middag og småretter på siden med melkefrie oppskrifter.