Fra 12 måneder

 

Det kan føles som en evighet til den lilles 1-årsdag, men før du vet ordet av det, er den her! Derfor har vi tatt med oppskriften på en flott og smakfull bursdagskake uten melk og egg, og som garantert vil falle i smak hos familie og venner. Du trenger ikke bruke Nutramigen i denne oppskriften.

 

 

Ingredienser

 

4

Egg

2 dl

Sukker

1 dl

Potemel

2 ts

Bakepulver

Fyll: 2 dl

Syltetøy av ulike bærsorter

Fyll 2:

Vaniljekrem (se oppskrift side 36)

Pynt med glasur av melis eller smørkrem

 

 

 

Gör så här

  • 1.

    Forvarm ovnen til 180 °C.

  • 2.

    Visp egg og sukker til eggedosis.

  • 3.

    Bland forsiktig inn potetmel, hvetemel og bakepulver i eggedosisen.

  • 4.

    Helles i en smurt kakeform dekket med bakepapir.

  • 5.

    Stekes i 35 minutter eller til den er gyllen og virker fast når du trykker på den.

  • 6.

    Avkjøles i formen under et kjøkkenhåndkle slik at den ikke sprekker.

  • 7.

    Ta kaken ut av formen når den er avkjølt, og pynt med glasur.

Andre smaksforslag:

 

Vil du lage sjokoladekake, tilsetter du 50 g kakao i melet.

Sjokoladesmørkremlager du enkelt ved å blande 1 ss kakao med vannet.

Til pynt:

 

Lag glasur med 175 g siktet melis og 1½ ss varmt vann.

Kan også pyntes med melkefri smørkrem. Visp 120 g melkefri margarin mykt med en tresleiv, og bland inn 225 g melis, litt om gangen.

Tilsett 1 ss vann, og visp glasuren luftig.