Fra 6 måneder (puré, most eller delt etter ønske)

1 barneporsjon eller 2 babyporsjoner

 

Denne oppskriften introduserer fisk med en næringsrik hvit saus som er laget på Nutramigen. Fisk er en svært god proteinkilde. Dette er også en god oppskrift hvis du strever med å inkludere nok kalorier og proteiner i barnets kosthold, særlig hvis du tilsetter den melkefrie osten.

 

 

Ingredienser

 

150 g

Benfri hvit fisk (fersk eller frossen)

 

Nutramigen hvit saus (se oppskrift nedenfor)

 

Fersk persille

Gör så här

  • 1.

    Damp eller varm opp fisken i mikroen, eller varm den opp til kokepunktet i litt Nutramigen, til den er myk og gjennomkokt (ca. 5 minutter).

  • 2.

     Lag sausen (se nedenfor), og tilsett deretter persille.

  • 3.

    Helles over fisken, eller del opp fisken i sausen.

  • 4.

    Serveres med potetmos og grønnsaker. Husk å se etter fiskeben før servering.

 

Hvit saus

  • 1 ss melkefri margarin
  • 1 ss mel
  • 250 ml Nutramigen (ca. 8 måleskjeer blandet med 240 ml vann)
  • Visp sammen alle ingrediensene under koking (eller hvert 30. sekund ved bruk av mikro).

Andre smaksforslag:

  • Lag ostesaus ved å tilsette 50 g reven melkefri ost (og soyafri ost etter behov).
  • Lag tomatsaus ved å tilsette 1 ts tomatpuré og en klype tørkede italienske urter (valgfritt).
  • Ved behov for ekstra energi (kalorier) kan du tilsette 100 ml ferdig soyakrem eller havrekrem i den hvite sausen.
  • Sausen kan fryses i porsjonspakninger

Tips

  • Sausen kan tilberedes i kjele eller mikro. Det beste er å bruke en visp fremfor skje når du rører for å unngå at den klumper seg.
  • Sausen virker tynn når den lages, men den tykner under avkjøling.
  • Doble mengden, og frys ned i porsjonspakninger.