Fra 6 måneder
1 barneporsjon eller 2 babyporsjoner Må ikke fryses

 

Det kan ofte være en utfordring å finne noe som passer til frokost for et barn med matvareallergi. Med kornblandinger er det enkelt å sørge for at barnet får i seg mer Nutramigen. Slike kornblandinger er ekstra næringsrike, og de kan søtes og smaksettes naturlig med ulike fruktpureer.

 

 

 

1

toppet ss havregryn

90 ml

vann

3

måleskjeer havremel/gryn

25 g

Frosne erter, kokte

1 ss

fruktpuré (eller etter smak)

 

  • 1.

    Tilsett havregryn og vann i en kjele, kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Kan også tilberedes i mikroen med oppvarming i ca. 1½ minutt.

  • 2.

    Avkjøles, og visp deretter inn Nutramigen-pulver.

Tips

  • Tilsett ferdigblandet Nutramigen for å få riktig konsistens for barnet.
  • Ved hveteintoleranse kan du bruke bokhvete i stedet for havregryn – til tross for navnet er ikke dette hvete.
  • Grøt laget på havremel tåler godt å fryses, så doble gjerne mengden og frys ned i isterninger.