
Fra 6 måneder
1 barneporsjon eller 2 babyporsjoner Må ikke fryses
Det kan ofte være en utfordring å finne noe som passer til frokost for et barn med matvareallergi. Med kornblandinger er det enkelt å sørge for at barnet får i seg mer Nutramigen. Slike kornblandinger er ekstra næringsrike, og de kan søtes og smaksettes naturlig med ulike fruktpureer.
1 |
toppet ss havregryn |
90 ml |
vann |
3 |
måleskjeer havremel/gryn |
25 g |
Frosne erter, kokte |
1 ss |
fruktpuré (eller etter smak) |
- 1.
Tilsett havregryn og vann i en kjele, kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Kan også tilberedes i mikroen med oppvarming i ca. 1½ minutt.
- 2.
Avkjøl, og visp deretter inn en en liten mengde konsentrert Nutramigen-blanding tillaget med kokt vann.
Tips
- Tilsett ferdigblandet Nutramigen for å få riktig konsistens for barnet.
- Ved hveteintoleranse kan du bruke bokhvete i stedet for havregryn – til tross for navnet er ikke dette hvete.
- Grøt laget på havremel tåler godt å fryses, så doble gjerne mengden og frys ned i isterninger.