
Fra 6 måneder (puré, most eller delt etter ønske)
2 barneporsjoner eller 3–4 babyporsjoner
1 ss |
Finhakket persille |
1 |
Planteolje |
25 g |
Lammekjøtt skåret i terninger |
25 g |
Fedd hvitløk (valgfritt) ½ hakket løk |
25 g |
Hakkede grønnsaker (f.eks. gulrot, søtpotet og pastinakk) |
25 g |
Tomatpuré |
25 g |
Nutramigen (ca. 8 måleskjeer blandet med 240 ml vann) |
25 g |
maisstivelse |
- 1.
Varm opp ovnen til 160 °C.
- 2.
Varm opp olje i en kjele, tilsett lammekjøttet og brun det.
- 3.
Tilsett hvitløk og løk, og kok det mykt.
- 4.
Tilsett hakkede grønnsaker, og rør om.
- 5.
Tilsett tomatpuré og persille.
- 6.
Tilsett 250 ml Nutramigen (den vil se rennende ut, men ta det med ro – den tykner etterhvert).
- 7.
Stekes i ovnen i 1 time.
- 8.
Serveres med scones (se oppskrift nedenfor) eller potetmos.
Andre smaksforslag
Varier hva slags grønnsaker du bruker: potet, kålrot, squash, gulrot, purre.
Du lager vegetarversjonen ved å tilsette litt hermetiserte bønner, slik som hvite bønner, eller røde snittebønner (unngå bønner i saltlake, eller skyll godt).
Bruk storfekjøtt eller svinekjøtt i stedet for lam.