Fra 6 måneder (puré, most eller delt etter ønske)

2 barneporsjoner eller 3–4 babyporsjoner

 

 

 

 

 

 

 

1 ss

Finhakket persille

1

Planteolje

25 g

Lammekjøtt skåret i terninger

25 g

Fedd hvitløk (valgfritt) ½ hakket løk

25 g

Hakkede grønnsaker (f.eks. gulrot, søtpotet og pastinakk)

25 g

Tomatpuré

25 g

Nutramigen (ca. 8 måleskjeer blandet med 240 ml vann)

25 g

maisstivelse

 

 

  • 1.

    Varm opp ovnen til 160 °C.

  • 2.

    Varm opp olje i en kjele, tilsett lammekjøttet og brun det.

  • 3.

    Tilsett hvitløk og løk, og kok det mykt.

  • 4.

    Tilsett hakkede grønnsaker, og rør om.

  • 5.

    Tilsett tomatpuré og persille.

  • 6.

    Tilsett 250 ml Nutramigen (den vil se rennende ut, men ta det med ro – den tykner etterhvert).

  • 7.

    Stekes i ovnen i 1 time.

  • 8.

    Serveres med scones (se oppskrift nedenfor) eller potetmos.

 

Andre smaksforslag

Varier hva slags grønnsaker du bruker: potet, kålrot, squash, gulrot, purre.

Du lager vegetarversjonen ved å tilsette litt hermetiserte bønner, slik som hvite bønner, eller røde snittebønner (unngå bønner i saltlake, eller skyll godt).

Bruk storfekjøtt eller svinekjøtt i stedet for lam.