4 |
Små pizzaboller eller |
16 |
Pizzastykker |
3 dl |
Hvetemel |
1/2 ss |
Sukker |
1/2 ts |
Salt (evt) |
1/2 |
Pakke gjær |
1 ss |
Olje |
100 ml |
Nutramigenblanding (3 måleskjeer til 90 ml vann) -skal være omkring kroppstemperatur. |
- 1.
Forvarm ovnen til 240 grader C
- 2.
Sikt mel, sukker og salt i en skål og bland godt.
- 3.
Tilsett gjæren i Nutramigenblandingen.
- 4.
Lag en grop i melblandingen og tilsett Nutramigenblandingen med gjær og oljen.
- 5.
Bland alt sammen med en tresleiv og bruk gjerne hendene etterpå.
- 6.
Kna deigen godt til den kjennes smidig.
- 7.
La deigen heve under et håndkle i 30 minutter.
- 8.
Del deigen i fire like store biter eller fler, form til boller og kjevle ut.
- 9.
Lag gjerne pizzaene med ulikt fyll
Pizzafyll
- Hawaii: stryk tomatpure utover pizzabunnen - tilsett hakkede ananasbiter, melkefri skinke og strø over tørket oregano.
- Pesto: Bland oppkuttet basilikumblader med 2 ss olje og stryk utoverbunnen. Legg på tomatskiver.
- Strø evt på litt melkefri soyaost.
Tips
Pizzabollene går fint å fryse ned.