4

Små pizzaboller eller

16

Pizzastykker

3 dl

Hvetemel

1/2 ss

Sukker

1/2 ts

Salt (evt)

1/2

Pakke gjær

1 ss

Olje

100 ml

Nutramigenblanding (3 måleskjeer til 90 ml vann) -skal være omkring kroppstemperatur.

 

  • 1.

    Forvarm ovnen til 240 grader C

  • 2.

    Sikt mel, sukker og salt i en skål og bland godt.

  • 3.

    Tilsett gjæren i Nutramigenblandingen.

  • 4.

    Lag en grop i melblandingen og tilsett Nutramigenblandingen med gjær og oljen.

  • 5.

    Bland alt sammen med en tresleiv og bruk gjerne hendene etterpå. 

  • 6.

    Kna deigen godt til den kjennes smidig.

  • 7.

    La deigen heve under et håndkle i 30 minutter.

  • 8.

    Del deigen i fire like store biter eller fler, form til boller og kjevle ut.

  • 9.

    Lag gjerne pizzaene med ulikt fyll

Pizzafyll

  • Hawaii: stryk tomatpure utover pizzabunnen - tilsett hakkede ananasbiter, melkefri skinke og strø over tørket oregano.
  • Pesto: Bland oppkuttet basilikumblader med 2 ss olje og stryk utoverbunnen. Legg på tomatskiver.
  • Strø evt på litt melkefri soyaost.

 

Tips

Pizzabollene går fint å fryse ned.