
Fra 8 måneder (puré, most eller delt etter ønske)
Risottoris er god stivelse med mye konsistens, og passer derfor bra for barn som skal øve opp tyggeferdighetene. I denne oppskriften er det også godt med ekstra grønnsaker (erter) og proteiner (kylling), noe som gjør den til et næringsrikt og fullverdig måltid. Siden den inneholder Nutramigen, bidrar den også til å sikre barnets næringsinntak.
Ingredienser
1-2 ts |
Planteolje |
1/2 |
Finhakket løk |
1 |
Finhakket selleristang |
1 ts |
Finhakket fersk estragon |
100 g |
Risotto-ris |
1/2
|
Buljongterning røres ut i 2 ts kokende vann (bruk melkefri |
300 ml |
Nutramigen (9 måleskjeer til 270 ml vann) |
- 1.
Varm opp oljen, og stek løk og stangselleri.
- 2.
Tilsett risottoris sammen med løk og selleri, og stek alt gyllent.
- 3.
Tilsett estragon.
- 4.
Tillsätt fond och Nutramigen.
- 5.
Legg på lokket og la småkoke i 45 minutter.
- 6.
Serveres lunken eller avkjøl
Tips
- Serveres lunken som middagsmat, eller avkjølt tilmatpakken eller på tur.
- Kylling, erter eller mais kan tilsettes.