Fra 8 måneder (puré, most eller delt etter ønske)

 

Risottoris er god stivelse med mye konsistens, og passer derfor bra for barn som skal øve opp tyggeferdighetene. I denne oppskriften er det også godt med ekstra grønnsaker (erter) og proteiner (kylling), noe som gjør den til et næringsrikt og fullverdig måltid. Siden den inneholder Nutramigen, bidrar den også til å sikre barnets næringsinntak.

 

Ingredienser

 

1-2 ts

Planteolje

1/2

Finhakket løk

1

Finhakket selleristang

1 ts

Finhakket fersk estragon

100 g

Risotto-ris

1/2

 

Buljongterning røres ut i 2 ts kokende vann (bruk melkefri
buljongterning som er egnet for barn – les ingrediensoversikten for
saltinnhold (se tips nedenfor))

300 ml

Nutramigen (9 måleskjeer til 270 ml vann)

 

  • 1.

     Varm opp oljen, og stek løk og stangselleri.

  • 2.

    Tilsett risottoris sammen med løk og selleri, og stek alt gyllent.

  • 3.

    Tilsett estragon.

  • 4.

    Tillsätt fond och Nutramigen.

  • 5.

    Legg på lokket og la småkoke i 45 minutter.

  • 6.

    Serveres lunken eller avkjøl

Tips

  • Serveres lunken som middagsmat, eller avkjølt tilmatpakken eller på tur.
  • Kylling, erter eller mais kan tilsettes.