Fra 6 måneder (puré, most eller delt etter ønske)

4 barneporsjoner eller 6 babyporsjoner

 

Denne klassiske retten inneholder mye stivelse, og er blitt enda mer næringsrik ved at den blandes med Nutramigen. Oppskriften passer perfekt hvis du strever med å innføre nye smaker i barnets kosthold.

 

Ingredienser

 

2–3

Middels store poteter

½ ts

Timian

 

Nutramigen hvit saus (se oppskrift under ”Fisk med persillesaus”)

½ ss 

Melkefri brødrasp (valgfritt)

Gör så här

  • 1.

    Varm opp ovnen til 200 °C. 

  • 2.

    Del potetene i skiver, og kok eller damp dem i ca. 8 minutter (til de er halvkokt).

  • 3.

    Mens du venter lager du Nutramigen hvit saus og tilsetter timian.

  • 4.

    Legg poteter og saus lagvis i en smurt ildfast form, og avslutt med saus.

  • 5.

    Strø over melkefri brødrasp, og stek i ca. 15–20 minutter eller til gratengen er gyllenbrun.

  • 6.

    Frys ned resten av potetene i porsjonspakninger

Andre smaksforslag:

  • Lag grønnsaksgrateng ved å erstatte én potet med gulrot og kålrot.
  • Prøv ulike smaker ved å tilsette forskjellige ferske eller tørkede urter, slik som basilikum, oregano eller estragon.