
Fra 6 måneder (puré, most eller delt etter ønske)
4 barneporsjoner eller 6 babyporsjoner
Denne klassiske retten inneholder mye stivelse, og er blitt enda mer næringsrik ved at den blandes med Nutramigen. Oppskriften passer perfekt hvis du strever med å innføre nye smaker i barnets kosthold.
Ingredienser
2–3 |
Middels store poteter |
½ ts |
Timian |
|
Nutramigen hvit saus (se oppskrift under ”Fisk med persillesaus”) |
½ ss |
Melkefri brødrasp (valgfritt) |
Gör så här
- 1.
Varm opp ovnen til 200 °C.
- 2.
Del potetene i skiver, og kok eller damp dem i ca. 8 minutter (til de er halvkokt).
- 3.
Mens du venter lager du Nutramigen hvit saus og tilsetter timian.
- 4.
Legg poteter og saus lagvis i en smurt ildfast form, og avslutt med saus.
- 5.
Strø over melkefri brødrasp, og stek i ca. 15–20 minutter eller til gratengen er gyllenbrun.
- 6.
Frys ned resten av potetene i porsjonspakninger
Andre smaksforslag:
- Lag grønnsaksgrateng ved å erstatte én potet med gulrot og kålrot.
- Prøv ulike smaker ved å tilsette forskjellige ferske eller tørkede urter, slik som basilikum, oregano eller estragon.